Infrarood training

 

Wat is infraroodtraining?

Infraroodtraining is een unieke combinatie van beweging en infrarood om effectief en versneld vet te verbranden. Een volledig nieuwe techniek waarbij je slechts 25 minuten beweegt op een ligfiets of crosstrainer in een infraroodtunnel. Je kunt op topsnelheid omvang en gewicht verliezen.

Infraroodtraining voor

 • Versnelde vetverbranding
 • Versneld centimeterverlies
 • Gewichtsverlies
 • Vermindering van ongewenste vetophopingen
 • Cellulite vermindering
 • Verbeterde doorbloeding
 •  Ontgifting en zuivering
 • Mooiere huid
 • Ontspannen slaap
 • Soepelere gewrichten
 • Verbetering algehele gezondheid

 

 

Hoe werkt Infraroodtraining

Je traint in een infraroodtunnel met meer dan 4500 watt aan infraroodstraling. Deze infraroodstraling bevordert de vetverbranding en de lymfestroom en stimuleren de aanmaak van collageen. Het draagt bij aan: omvang- en cellulitevermindering, een mooiere en jongere huid en een gezonder lichaam. De lichaamstemperatuur verhoogt tijdens de infraroodtraining, genaamd ‘heat stress’. Hierdoor verbruik je tot 5x meer calorieën dan met een normale trainingssessie. De infraroodstraling stimuleert het zweten en dat is een goede manier om van schadelijke stoffen af te komen. 25 minuten infraroodtraining staat dan gelijk aan 25 km hardlopen. Je zweet, net als met duursport, vooral afval- en gifstoffen uit en dat in slechts 25 minuten. De verhoogde bloedcirculatie draagt bij aan het verwijderen van gifstoffen uit jouw lichaam. Daarnaast vindt er een snellere vetverbranding plaats en extra aanmaak van  collageen. Infrarood kan bijdragen aan pijnbestrijding (bijv. bij spierverkrampingen en artritis), herstel van sportblessures en meer. Deze manier van sporten is ook zeer geschikt voor mensen met spierreuma, artrose of Multiple Sclerose (MS), mits de gezondheid het toelaat. Voor extra aanpak van cellulite adviseren wij compressietherapie in combinatie met bodywraps en voor thuis als ondersteuning van de behandeling de Pressopant + drain gel van Arosha.

 

Bepalen streefgewicht

Tijdens een gratis en vrijblijvend eerste consult bespreken wij jouw wensen en wordt jouw gezondheid in kaart gebracht. Tevens vindt er een huid- en weeganalyse plaats en meten wij de spier-,vet- en vochtmassa. Aan de hand van deze gegevens stellen wij een persoonlijk behandelplan op en stellen we jouw streefgewicht vast. Voor en na het afronden van een kuur meten wij op enkele punten de omvang (buik, billen, benen).  Er is wekelijks een weegmoment, zo kunnen we jou – indien nodig – bijsturen en adviseren zodat je straks ook jouw streefgewicht gaat behalen.

Infrarood training: een unieke combinatie van beweging en infrarood

 

Infrarood training bij AviFit Panningen:

 • Kleinschalig sporten (max. 4 personen)
 • Persoonlijke begeleiding
 • Professionele begeleiding
 • Stok achter de deur

 

Prijzen kuur en abonnementen

Abonnementen nu mogelijk vanaf € 59,-
Informeer naar alle mogelijkheden.

Complete kuur 8x Infrarood training € 199,-
inclusief:
– 8x Infrarood loungeruimte
– 8x wegen
– 2x meten
– begeleiding, ondersteuning, advies en tips

Tevens ontvang je gedurende de kuur of abonnement korting op de AVI-SLANK producten.

 

 

Wat is infrarood

De zon straalt licht uit wat bestaat uit een spectrum van verschillende golflengtes. Iedere golflengte staat voor een kleur en gecombineerd geeft het het witte licht wat de zon uitstraalt. Infrarood betekent ‘onder het rood’ en is de licht golflengte die naast het rood ligt. Infrarood is voor het menselijk oog niet waarneembaar, maar de veilige elektromagnetische straling heeft wel degelijk effect. Objecten, waaronder ons lichaam, worden door infrarood energie opgewarmd. De infrarood energie dringt tot 5 mm door in ons lichaam en heeft talloze positieve effecten op de huid, het lichaam en de vetcellen.

Infrarood wordt in 3 types, of golflengtes, opgedeeld – de lange, middel en korte golflengte. Iedere golflengte dringt dieper door in onze huid en heeft een positief effect op de lagen van onze huid.
type A = kortegolf straling dringt door tot de hypodermis
type B = middengolf straling dringt door tot de dermis
type C = langegolf straling dringt door tot de epidermis
De apparatuur die gebruikt wordt bij infrarood training werkt met alle 3 deze straling types.

 

De positieve effecten van infrarood training op ons lichaam en gezondheid

Infrarood training combineert sporten met de voordelen die infrarood straling op ons lichaam heeft. In de eerste plaats is dat natuurlijk een versnelde vetverbranding, maar infrarood straling geeft nog veel meer positieve effecten.

 

Verhoogde vetverbranding

Met een infrarood training sessie verbruik je tot 5x meer calorieën dan bij een gewone trainingssessie. Je verbruikt hierdoor veel meer calorieën met gevolg een versnelde afname van gewicht en lichaamsomvang.

 

Ontgiften lichaam

Het lichaam absorbeert infrarood energie met hetzelfde gemak als dat het energie van de zon absorbeert. Hierdoor wordt de kerntemperatuur van het lichaam verhoogd en wordt ontgifting gestimuleerd. Infrarood training is een zweettherapie welke gifstoffen efficiënt uit jouw lichaam zal afvoeren.

 

Een goed gevoel in een gezond lichaam

Infrarood is uitstekend voor het humeur. Zo wordt infrarood lichttherapie al lange tijd ingezet tegen depressies. Je zult je beter voelen, gelijk al na de eerste sessie.

 

Een mooie jonge huid zonder cellulite

Infrarood stimuleert de doorbloeding en de aanmaak van collageen. Collageen is de natuurlijke stof in de huid die ervoor zorgt het verouderingsproces van jouw huid tegen te gaan. De huid zal er mooier en jonger uit gaan zien. Ook zal cellulite sterk verminderen.

 

Een goede nachtrust

Infrarood energie is zeer bevorderend voor een gezonde en ontspannen slaap. Met een betere nachtrust zul je uitgerust en met meer energie aan uw dag beginnen.

 

Pijnloze gewrichten

Door de opwarming en verbeterde doorbloeding die infrarood tot gevolg heeft zullen pijnlijke gewrichten voelbaar beter aanvoelen. Niet alleen zal de pijn sterk afnemen of geheel verdwijnen, gewrichten zullen ook veel soepeler bewegen. Infrarood training is ideaal voor mensen met spierreuma, artrose of Multiple Sclerose (MS), uiteraard mits de gezondheid het toelaat. Aangezien deze groep vaak veel medicijnen (pijnstillers) slikt, is de verhoogde ontgiftende werking van infrarood training een zeer welkom geschenk.

 

Infrarood training voor versnelde vetverbranding, gewichtsverlies, ontgiften van jouw lichaam, cellulite vermindering en een mooiere huid.