CRYO behandeling

Wat is een cryo behandeling

Het is een geheel pijnloze maar zeer effectieve behandeling op het gebied van figuurcorrectie door definitieve vetverwijdering. Onze apparatuur werkt met lage temperaturen van 0 en 5 °C. Uit onderzoek is gebleken dat vetcellen niet bestand zijn tegen deze lage temperaturen en afsterven. Hierdoor is het mogelijk om definitief vet te verwijderen op uw probleemzone(s). Behandeling is mogelijk op de volgende zones:

 • Buik
 • Lovehandles
 • Rug
 • Billen
 • Heupen
 • Benen
 • Binnenkant knieën
 • Bovenarmen
 • Onderkin

Hoe werkt een cryo behandeling

Een cryo behandeling is de behandeling voor plaatselijke figuurcorrectie.
We brengen eerst een bodywrap aan en plaatsen daarna 4, 6 of 8 cryo-pads op de behandelzone(s).
Aansluitend starten wij het programma dat voor jou geschikt is. CRYO behandeling: 30 minuten gecontroleerde koeling of Thermo-CryoLipide (TCL behandeling) 60 minuten warm- en koudtherapie (40°C en 0-5°C). Aansluitend passen wij na de CRYO ook nog Acoustic Wave Therapie toe.

IS CRYO GESCHIKT VOOR IEDEREEN?

De cryo behandelingen zijn volkomen veilig. Cryo behandeling zijn bedoeld voor probleemzones op te lossen die maar niet weg gaan middels een dieet of door te sporten. Het is geen middel om substantieel gewicht te verliezen maar het is wel een geschikt alternatief voor plaatselijke liposuctie. Voor het beste resultaat is het belangrijk om dagelijks voldoende te bewegen en veel water te drinken. De behandelingen zijn volkomen pijnloos er is geen hersteltijd nodig, waardoor je direct je dagelijkse bezigheden weer kunt oppakken.

KLIK HIER VOOR EVENTUELE ACTIES & AANBIEDINGEN

Voordelen CoolipoTwin:

 • Zonder operatie
 • Pijnloos
 • Vet definitief weg
 • Meerdere zones tegelijk
 • Veilig en effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Geen herstelperiode

Wij zijn erkend cryospecialist

 

 

 

 

 

CRYO behandeling

Behandeling en resultaat
Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig met de CoolipoTwin 8 waarna er vetcellen in de behandelde zone definitief zijn verwijderd. De behandelingen vinden plaats met een tussenpozen van minimaal 3 tot 6 weken. Het uiteindelijke effect is pas na enkele maanden optimaal zichtbaar. De werking is gebaseerd op het natuurlijke proces van vetverbranding door het toepassen van een nauwkeurige afkoeling van de bovenliggende huidlaag. Dit gebeurt zonder het omringende weefsel te beschadigen. Vetcellen zullen definitief verdwijnen. Het is een geleidelijk proces waarbij de fragmenten van de vetcellen op een natuurlijke wijze beetje bij beetje door de witte bloedlichaampjes worden opgeruimd. Dit gebeurt binnen 15 tot 30 dagen na de behandeling. Het verdwijnen kan tot 6 maanden duren. De combinatie met voldoende lichaamsbeweging en een gezonde voeding geeft het beste resultaat. Een blijvend resultaat wordt behaald indien men ook de levensstijl aanpast. Het aantal behandelingen dat nodig is voor het behalen van het gewenste resultaat is afhankelijk van de dikte van de vetlaag.

Veiligheid
De Tsjechische professor Petr Dobšák deed een klinische studie naar de effecten van een cryo behandeling. Het betrof een onderzoek naar de effecten en veiligheid van het principe. Het bleek dat het om een veilige methode gaat. De waarden van lever-enzymen, CRP en bilirubine bleven binnen de fysiologische grenzen. Er is met deze methode dus geen sprake van een extra belasting van de lever. Bij een cryo behandeling ruimen de witte bloedlichaampjes de overgebleven fragmenten van het vet op, waardoor er geen extra belasting is van de lever. Hierdoor is het ook geschikt voor mensen met overgewicht.

Uit het onderzoek is tot nu toe gebleken dat de toepassing van Thermo-CryoLipide (TCL), warmte en kou in combinatie (40°C en 0-5°C), de temperaturen zijn die optimaal effect geven voor cellulite behandeling en vetvermindering. Bevindingen laten zien dat het driemaal achter elkaar vijf minuten verwarmen en vijftien minuten afkoelen (totaal: één uur) tot de genoemde temperaturen een reducerend effect heeft op de onderhuidse vetlaag, het gewicht, de Body Mass Index en op de dikte van huidplooien.


Thermo-CryoLipide (TCL) behandeling
Door gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging kan de dikte van de onderhuidse vetlaag boven de spieren worden verminderd, tenminste het bruine vet. We slaan echter ook overtollige energie op in de vorm van wit vet, dat zonder omzetting in bruin vet niet te verbranden is.  Bruin vet is wat we kunnen verbranden. Met TCL behandeling wordt de huid en het onderliggende vet- en spierweefsel gekoeld tussen de 0 en de 5 graden Celsius. Omdat de spieren het lichaam op temperatuur willen houden (37 graden Celsius) gaan ze rillen om warmte te produceren. Tijdens dit proces komt het hormoon Irisin vrij. Irisin is een lichaamseigen hormoon dat het bruine vet aanzet tot verbranding zodat het lichaam op temperatuur blijft. Het volume van het bruine vet neemt hierdoor af. Irisin heeft daarnaast ook nog de eigenschap de aanmaak van nieuwe witte vetcellen af te remmen. Hierdoor heeft een behandeling een langer doorwerkend effect. De koude temperatuur heeft ook nog als extra effect dat de lever het lichaamseigen hormoon FGF21 begint te produceren. Dit hormoon helpt om insuline beter te laten functioneren. Zo kunnen we dus tijdens een kuur de witte vetlaag aanpakken en de lichaamsomvang van het behandelde zone verminderen omdat we het bruine vet verbranden. De behandeling wordt afgewisseld met tussendoor voor korte tijd warmte toe te voegen (40 graden Celsius).  De warmte heeft tot effect dat de de huid niet langer in isolatiemodus staat en de bloedvaten open gaan staan. Daardoor heeft de volgende koude sessie weer optimaal resultaat.