Infrarood training bij AviFit Panningen. De effectieve manier om snel af te vallen
infraroodtraining
Beoordeling 5/5 gebaseerd op 67 klantervaringen

UNIEK IN PEEL & MAAS: INFRAROODTRAINING

30 Infraroodlampen = 4500 Watt Infraroodstraling + ligfiets of Octane =

tot wel 1500 calorieën in slechts 25 minuten!

Infrarood training is een bijzonder effectieve methode om op een gezonde manier versneld af te vallen. De combinatie van lichaamsbeweging met infrarood warmte zorgt voor een verhoogd calorieverbruik. Tijdens een infrarood trainingssessie van 25 minuten ligt het calorieverbruik tot 5x hoger dan bij een normale trainingssessie.

Intakegesprek

Infrarood training intakegesprek bij AviFit Panningen
Het intake gesprek voor aanvang van de infrarood training.

Tijdens een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek bespreken wij jouw persoonlijke
wensen en doelen. We maken een figuuranalyse en kijken naar jouw huid- en weefseltype. Op basis hiervan en jouw conditie, leeftijd en gezondheid stellen wij een individueel behandelplan op. Voor en na het afronden van een kuur meten wij op enkele punten de omvang (buik, billen, benen).  Er is wekelijks een weegmoment, zo kunnen wij je – indien nodig – bijsturen en adviseren zodat je straks ook jouw gewenste resultaat gaat behalen.

Na het wegen stap je lekker op de trilplaat, dit is een super voorbereiding op jouw training!

Hoe gaat een infrarood training in zijn werk ?

Je neemt plaats in een infraroodcabine op een ligfiets of op een Octane. Dan starten wij de infraroodsessie. De instelling van het trainingsprogramma passen wij aan op jouw conditie en gezondheidstoestand. De infraroodstraling zorgt ervoor dat jouw spieren direct worden verwarmd. De infraroodtraining veroorzaakt heatstress waardoor je tot 5 keer meer calorieën verbruikt dan met een normale trainingssessie, tot wel 1500 calorieën. Hierdoor verlies je eenvoudiger gewicht en omvang.

infrarood training apparatuur

De heatstress verhoogt de kerntemperatuur van het lichaam en stimuleert ontgifting. De verhoogde bloedcirculatie draagt bij aan het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Daarnaast vindt er een snellere vetverbranding plaats en extra aanmaak van collageen.
Een infraroodsessie duurt slechts 25 minuten. Aansluitend neem je nog even 20 minuten plaats in onze loungeruimte. Hier kun je heerlijk ontspannen en kom je volledig tot rust.

 

Drink na infrarood training groene thee van Avislank om je vochtreserves aan te vullen
TIP: Infrarood training is een zweettherapie, het is dus erg belangrijk om tijdens de training voldoende water of groene thee te drinken. Het helpt je tevens bij het afvoeren van de afvalstoffen.

Voordelen infrarood training op een rijtje

 • Tot 5x meer calorieverbruik
 • omvangvermindering
 • gewichtverlies/vetverbranding
 • cellulite vermindering (zeer effectief in combinatie met anti-cellulite legging)
 • ontgifting van het lichaam
 • een mooiere huid
 • een ontspannen en gezonde slaap
 • het soepeler bewegen van de gewrichten
 • de algehele verbetering van de gezondheid
 • Infrarood training is ideaal voor mensen met spierreuma, artrose of Multiple Sclerose (MS), mits gezondheid het toelaat.

  25 minuten infrarood training staat gelijk aan 25 kilometer hardlopen.

Wat is infrarood

De zon straalt licht uit wat bestaat uit een spectrum van verschillende golflengtes. Iedere golflengte staat voor een kleur en gecombineerd geeft het het witte licht wat de zon uitstraalt. Infrarood betekent ‘onder het rood’ en is de licht golflengte die naast het rood ligt. Infrarood is voor het menselijk oog niet waarneembaar, maar de veilige elektromagnetische straling heeft wel degelijk effect. Objecten, waaronder ons lichaam, worden door infrarood energie opgewarmd. De infrarood energie dringt tot 5 mm door in ons lichaam en heeft talloze positieve effecten op de huid, het lichaam en de vetcellen.

Infrarood wordt in 3 types, of golflengtes, opgedeeld – de lange, middel en korte golflengte. Iedere golflengte dringt dieper door in onze huid en heeft een positief effect op de lagen van onze huid.
type A = kortegolf straling dringt door tot de hypodermis
type B = middengolf straling dringt door tot de dermis
type C = langegolf straling dringt door tot de epidermis
infrarood golflengtes en hoever deze doordringen in ons lichaam

De apparatuur die gebruikt wordt bij infrarood training werkt met alle 3 deze straling types.

De positieve effecten van infrarood training op ons lichaam en gezondheid

Infrarood training combineert sporten met de voordelen die infrarood straling op ons lichaam heeft. In de eerste plaats is dat natuurlijk een versnelde vetverbranding, maar infrarood straling geeft nog veel meer positieve effecten.

Verhoogde vetverbranding

Met een infrarood training sessie verbruik je tot 5x meer calorieën dan bij een gewone trainingssessie. Je verbruikt hierdoor veel meer calorieën met gevolg een versnelde afname van gewicht en lichaamsomvang.

Ontgiften lichaam

Het lichaam absorbeert infrarood energie met hetzelfde gemak als dat het energie van de zon absorbeert. Hierdoor wordt de kerntemperatuur van het lichaam verhoogd en wordt ontgifting gestimuleerd. Infrarood training is een zweettherapie welke gifstoffen efficiënt uit jouw lichaam zal afvoeren.

Een goed gevoel in een gezond lichaam

Infrarood is uitstekend voor jouw humeur. Zo wordt infrarood lichttherapie al lange tijd ingezet tegen depressies. Je zult je beter voelen, gelijk al na de eerste sessie.

Een mooie jonge huid zonder cellulite

Infrarood stimuleert de doorbloeding en de aanmaak van collageen. Collageen is de natuurlijke stof in de huid die ervoor zorgt het verouderingsproces van jouw huid tegen te gaan. Je huid zal er mooier en jonger uit gaan zien.  Ook zal jouw cellulite sterk verminderen.

Een goede nachtrust

Infrarood energie is zeer bevorderend voor een gezonde en ontspannen slaap. Met een betere nachtrust zul je uitgerust en met meer energie aan jouw dag beginnen.

Pijnloze gewrichten

Door de opwarming en verbeterde doorbloeding die infrarood tot gevolg heeft zullen pijnlijke gewrichten voelbaar beter aanvoelen. Niet alleen zal de pijn sterk afnemen of geheel verdwijnen, gewrichten zullen ook veel soepeler bewegen. Infrarood training is ideaal voor mensen met spierreuma, artrose of Multiple Sclerose (MS), uiteraard mits de gezondheid het toelaat. Aangezien deze groep vaak veel medicijnen (pijnstillers) slikt, is de verhoogde ontgiftende werking van infrarood training een zeer welkom geschenk.

Infrarood training voor versnelde vetverbranding, gewichtsverlies, ontgiften van jouw lichaam, cellulite vermindering en een mooiere huid.