Infrarood training bij AviFit Panningen. De effectieve manier om snel af te vallen
infraroodtraining
Beoordeling 4/5 gebaseerd op 31 klantervaringen

Infrarood training – De perfecte combinatie van beweging en infraroodwarmte

Infrarood training is een bijzonder effectieve methode om versneld af te vallen. De combinatie van lichaamsbeweging met infrarood warmte zorgt voor een verhoogd calorieverbruik. Tijdens een infrarood training sessie van 25 minuten ligt het calorieverbruik tot 5x hoger dan bij een normale training sessie. Hoe meer calorieën je verbuikt, hoe meer vet je zult verbranden.

Hoe gaat een infrarood training in zijn werk ?

Voor de infrarood training

Infrarood training intakegesprek bij AviFit Panningen
Het intake gesprek voor aanvang van de infrarood training.
 
Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek bespreken we jouw probleemzones en bekijken we de mogelijkheden binnen AviFit om aan deze zones te gaan werken. We stellen een persoonlijk programma voor je samen. Voor en na het afronden van een kuur meten we op enkele punten de omvang (buik, billen, benen) en we hebben wekelijks een weegmoment, zo kunnen we jou – indien nodig – bijsturen en adviseren zodat jij straks ook jouw resultaat gaat behalen.

Na het wegen stap je lekker op de trilplaat, dit is een super voorbereiding op je training! De infrarood training begint met het aantrekken van een plastic broek of coverall, deze zorgt voor het ‘heat stress’-effect. Zorg voor schone kleding die je na afloop kunt dragen, want je gaat zweten tijdens deze sessie!

Tijdens de infrarood training

infrarood training apparatuur
Infrarood training apparatuur bij AviFit Panningen
 
Start met sporten op de ligfiets of crosstrainer, de keuze is aan jou! Een sessie duurt 25 minuten, gedurende de infrarood training houden we jouw hartslag in de gaten voor een optimale training. Zorg dat je voldoende drinkt tijdens en na een trainingssessie, je zal het nodig hebben! Het calorie-aantal dat staat vermeld op je fitnessapparaat mag je x5 doen. Je verbruikt namelijk 5x meer calorieën dan tijdens een normale sessie!

Na de infrarood training

Drink na infrarood training groene thee van Avislank om je vochtreserves aan te vullen
Zorg dat je na de infrarood training voldoende drink, bijvoorbeeld AVI-SLANK groene thee, dit stimuleert de afvoer van je afvalstoffen.
 
Na het harde werk mag je plaatsnemen in de infraroodlounge. Daar rust je lekker uit terwijl je onder een infraroodlamp ligt, zo houd je je warmte goed vast en verleng je de vetverbranding. Het is een aanrader het pak thuis pas uit te doen, je zweet namelijk nog erg na.
 
TIP: Infrarood training is een zweettherapie, het is dus erg belangrijk om tijdens je kuur voldoende water of groene thee te drinken.

Wist je dat?

Infrarood training ook zeer geschikt is voor mensen met spierreuma, artrose en Multiple Sclerose (MS), mits de gezondheid van het lichaam het toelaat.

Voordelen infrarood training op een rijtje

  • Tot 5x meer calorieverbruik
  • omvangvermindering
  • gewichtverlies/vetverbranding
  • cellulite vermindering (zeer effectief in combinatie met anti-cellulite legging)
  • ontgifting van het lichaam
  • een mooiere huid
  • een ontspannen en gezonde slaap
  • het soepeler bewegen van de gewrichten
  • de algehele verbetering van de gezondheid
  • Infrarood training is ideaal voor mensen met spierreuma, artrose en Multiple Sclerose (MS), mits gezondheid het toelaat

 

25 minuten infrarood training staat gelijk aan 25 kilometer hardlopen. Verlies 1-2 kledingmaten!


De infrarood training apparatuur in het filmpje is de SUN400 van Geoway

Wat is infrarood

De zon straalt licht uit wat bestaat uit een spectrum van verschillende golflengtes. Iedere golflengte staat voor een kleur en gecombineerd geeft het het witte licht wat de zon uitstraalt. Infrarood betekent ‘onder het rood’ en is de licht golflengte die naast het rood ligt. Infrarood is voor het menselijk oog niet waarneembaar, maar de veilige electromagnetische straling heeft wel degelijk effect. Objecten, waaronder ons lichaam, worden door infrarood energie opgewarmd. De infrarood energie dringt tot 5 mm door in ons lichaam en heeft talloze positieve effecten op de huid, het lichaam en de vetcellen.

Infrarood wordt in 3 types, of golflengtes, opgedeeld – de lange, middel en korte golflengte. Iedere golflengte dringt dieper door in onze huid en heeft een positief effect op de lagen van onze huid.
type A = kortegolf straling dringt door tot de hypodermis
type B = middengolf straling dringt door tot de dermis
type C = langegolf straling dringt door tot de epidermis
infrarood golflengtes en hoever deze doordringen in ons lichaam

De apparatuur die gebruikt wordt bij infrarood training werkt met alle 3 deze straling types.

De positieve effecten van infrarood training op ons lichaam en gezondheid

Infrarood training combineert sporten met de voordelen die infrarood straling op ons lichaam heeft. In de eerste plaats is dat natuurlijk een versnelde vetverbranding, maar infrarood straling geeft nog veel meer positieve effecten.

Verhoogde vetverbranding

met een infrarood training sessie verbruik je tot 5x meer calorieën dan bij normaal sporten. Je verbrand hierdoor veel meer vet met gevolg een versnelde afname van gewicht en lichaamsomvang.

Ontgiften lichaam

Het lichaam absorbeert infrarood energie met hetzelfde gemak als dat het energie van de zon absorbeert. Hierdoor wordt de kerntemperatuur van het lichaam verhoogd en wordt ontgifting gestimuleerd. Infrarood training is een zweettherapie welke gifstoffen efficient uit uw lichaam zal afvoeren.

Een goed gevoel in een gezond lichaam

Infrarood is uitstekend voor uw humeur. Zo wordt infrarood lichttherapie al lange tijd ingezet tegen depressies. U zult u beter voelen, gelijk al na de eerste sessie.

Een mooie jonge huid zonder cellulite

Infrarood stimuleert de doorbloeding en de aanmaak van collageen. Collageen is de natuurlijke stof in je huid die ervoor zorgt het verouderingsproces van je huid tegen te gaan. Je huid zal er mooier en jonger uit gaan zien. Infrarood training is ook ideaal om verkleefd vet af te voeren. Hierdoor zal ook uw cellulite sterk verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Een goede nachtrust

Infrarood energie is zeer bevorderend voor een gezonde en ontspannen slaap. Met een betere nachtrust zul je uitgerust en met meer energie aan je dag beginnen.

Pijnloze gewrichten

Door de opwarming en verbeterde doorbloeding die infrarood tot gevolg heeft zullen pijnlijke gewrichten voelbaar beter aanvoelen. Niet alleen zal de pijn sterk afnemen of geheel verdwijnen, gewrichten zullen ook veel soepeler bewegen. Infrarood training is ideaal voor mensen met spierreuma, artrose en Multiple Sclerose (MS), uiteraard mits de gezondheid het toelaat. Aangezien deze groep vaak veel medicijnen (pijnstillers) slikt, is de verhoogde ontgiftende werking van infrarood training een zeer welkom geschenk. In veel gevallen kan infrarood energie als vervanger dienen voor medicijngebruik. LET OP! Stop nooit plotseling met medicijngebruik en overleg dit altijd met je huisarts!

 

Infrarood training voor versnelde vetverbranding, gewichtverlies, ontgiften van je lichaam, cellulite vermindering en een mooiere huid.